Ki az Ön kéményseprője?

Az irányítószám hiányzik vagy érvénytelen!

Jó helyen van! Az Ön közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve.
Folytassa a tájékozódást vagy kezdje meg az ügyintézést.

Kéményseprőről készült fotó
Kéményseprő felszereléssel

Mikor jön a kéményseprő?

Az ellenőrzés dátuma:

Figyelem! A kereső által megjelenített sormunka időpontok tájékoztató jellegűek. A tényleges munkavégzés időpontjáról - a jogszabályi előírásoknak megfelelően - minden esetben 15 nappal korábban hirdetmény útján tájékoztatjuk Ügyfeleinket.

Hírek, tájékoztatók

avagy mi újság a kéményseprők háza táján?

2022.08.08

Ne dőljenek be az erőszakos csalóknak!

Vannak olyan csalók, akik megtévesztő módon a BM Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóság Gazdaság Ellátó Központ, kéményseprőipari szerv, alvállalkozóinak adják ki magukat és gazdálkodó szervezetekhez becsöngetve, bírsággal fenyegetőzve ajánlják fel kéményellenőrzési szolgáltatásaikat.

2022.05.03

Tűzoltónapi elismerések a főigazgatóságon

Május másodikán rendezték meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a katasztrófavédelem központi tűzoltónapi ünnepségét. A rendezvényen miniszteri és főigazgatói elismeréseket, valamint előléptetésről szóló dokumentumot vehettek át az arra érdemesek.

2022.04.29

Elismerés a tárcaünnepségen

Április huszonnyolcadikán a Belügyminisztériumban – a hagyományoknak megfelelően – összevonva emlékeztek meg Szent Györgynek, a rendőrség, és Szent Flóriánnak, a tűzoltók és a tüzes mesterségek védőszentjének napjáról. A rendezvényen a katasztrófavédelem tizenöt tagja vehetett át valamilyen elismerést.

Milyen hibák fordulhatnak elő?

Az emberek számára a kellemes környezet, a meleg otthon a biztonságot jelenti. A modern fűtési rendszerek megjelenése óta a fűtés egyre kevesebb munkával és problémával jár, ilyen körülmények között pedig könnyű elfelejteni, hogy a biztonság nem automatikus.

Környezetvédelem

Napjainkban egyre többet hallhatunk a környezetünket érő káros hatásokról, a vizek, a talaj és levegő szennyezése okozta ártalmakról. Az egyik legfontosabb éltető elemünk, a tiszta levegő már csak a Föld egyes, nagyon eldugott, távoli szegleteiben élők kiváltsága. Kevesen gondolnák, hogy a légszennyező anyagok kibocsátása szempontjából a lakossági eredetű szennyezés áll az élen a szálló por és az egészséget súlyosan károsító policiklusos aromás szénhidrogének tekintetében. Ennek jelentős része az elavult vagy szabálytalanul üzemeltetett lakossági tüzelőberendezések, illetőleg a helytelenül megválasztott tüzelőanyagok felhasználása következtében kerül a levegőbe.

A kéményseprőipar története

Bár a tűz az ember történetét az őskor óta kíséri, a lakóhelyek füstmentesítésének igénye csak a XI. században fogalmazódott meg. Egy ránk maradt latin szólás szerint – Sunt tria damna domus: imber, mala femina, fumus – Három dolog keseríti meg a ház életét: a beázás, a házsártos feleség és a füst.1 Az első két akadállyal – úgy tűnik – hasztalan volt felvenni a küzdelmet, ám eljött az idő, amikor legalább az utóbbira megoldást kerestek.
Ügyfélszolgálatos férfiról készült fotó

Hívjon minket!

  • 9.1 Kéményseprőipari tevékenység
  • 9.1.1 Időpontfoglalás
  • 9.1.2 Megrendelés
  • 9.1.3 Számlázás
  • 9.1.4 Bejelentés/Panasz
  • 9.1.5 Adatmódosítás
  • 9.1.6 Általános információ
  • 9.1.9 Adatkezelési tájékoztató
Külföldről hívható szám

+3615501858

Ügyfélszolgálatos hölgyről készült fotó

Írjon nekünk!

E-mailben

kemenysepro.
ugyfelszolgalat@
katved.gov.hu

Postai úton

a BM OKF GEK részére címzetten,
1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldve

Ügyfélszolgálatos hölgy balra mutat

Jöjjön el személyesen!

Térkép illusztráció Vármegyei ügyfélszogálati irodák
Ügyfélszolgálatos hölgy felfelé mutat

Ügyfélfogadási idő

  • Hétfő: 8.00 - 20.00
  • Kedd: 8.00 - 14.00
  • Szerda: 8.00 - 14.00
  • Csütörtök: 8.00 - 14.00
  • Péntek: 8.00 - 14.00